Tilbage til Riises vestindiske rødder

A.H. Riise Spirits har indgået et samarbejde med rejse- og turistagenturet Atlantic Link.

mobible down

Historie på flaske

Et nyt partnerskab

A.H. Riise Spirits har indgået et samarbejde med rejse- og turistagenturet Atlantic Link, der arbejder for at udbrede kendskabet til Dansk Vestindien. Vi håber, vi kan inspirere andre til at besøge øerne, der med deres natur og skønhed fik Albert Heinrich Riise til at kaste sig ud i sit livs eventyr.

Sammen med Atlantic Link deltager vi på messer og events, hvor vi skaber den helt rigtige vestindiske stemning med rejsetips, gode historier og gyldne dråber. Fra 23-25 februar 2024 kan du fx møde os på ”Ferie for Alle” i Herning, der med 65.000 besøgende er Scandinavians største rejsemesse. På loungeområdet på stand G5610 i hal G kan du høre mere om A.H. Riises mange år på øerne, hans bidrag til kortlægning af flora og fauna og ikke mindst fortællingen om dansk-vestindisk rom, mens du nyder et glas Riise!

Historie på flaske
Duften og smagen af et glas A.H. Riise er som en rejse tilbage i tiden til Dansk Vestindien. Det er nemlig her, på disse solbeskinnede øer, at apotekeren Albert Heinrich Riise satte Dansk Vestindisk rom på verdenskortet.

Året er 1838, og den unge og rejselystne apoteker Albert Heinrich Riise fra Ærø er netop udnævnt til kongeligt priviligeret apoteker for øen Skt. Thomas. En stilling der også gav monopolstatus til at producere alkohol, som dengang var en apotekervare.

A.H. Riises opførte sit “Apothecary Hall” i tre etager på Dronningensgade 6 som er hovedgaden i Charlotte Amalie på St. Thomas. Fra dette sted solgte A.H. Riise ikke kun almindelige apotekervarer, men også hans berømte “Bay Rum” håreliksir og rom.

Til at begynde med fremstillede Albert rom og bitter som medicin mod mavesygdomme. Men hans rom vandt hurtigt i popularitet ud over dens medicinske funktion, og den danske flåde blev en af hans første store kunder. I 1893 modtog The A.H. Riise Company sin første internationale medalje på verdensudstillingen i Chicago.

Old St. Croix mill
Afspil video

Et af A.H. Riise’s første varemærker

”Old St. Croix” vender tilbage

Et af A.H. Riise’s første varemærker var “Old St. Croix”. Navnet henviser til den frodige ø St. Croix, som fra det tidlige 1700 tal og to århundreder frem var centrum for dyrkning af sukkerrør og produktion af sukker. Det var herfra A.H. Riise opkøbte biproduktet melasse, som var grundlaget for destillation af Riises populære rom.

Det historiske rom-mærke blev første gang taget i brug i starten af 1870’erne, da Riise begyndte at markedsføre sin rom i USA og Mellemamerika og havde brug for at godt navn til de gyldne dråber. I dag har A.H. Riise Spirits genindført det originale varemærke på sine Non Plus Ultra blends, som en hyldest til A.H. Riises håndværk og traditioner.

Drømmer du at besøge Dansk Vestindien?
De dansk-vestindiske øer er på godt og ondt nært knyttet til Danmarks historie som søfartsnation og kolonimagt. Selv i dag, mere end 100 år efter øerne blev amerikanske, kan du gå rundt i gader med danske navne og finde spor efter A.H. Riises ophold på øerne. Klik her for yderligere oplysninger om rejser til Vestindien.